top of page
הכשות נחש בכלבים וחתולים
טיפים מוטרינר לגבי הכשות נחש
מרפאה וטרינרית בקריית אונו
הקיץ הגיע ואתו גם הנחשים
דווקא עכשיו, כשכולנו רוצים לצאת לטיולים ארוכים עם חיות המחמד, בחוץ אורבות להן סכנות רבות. נחש הצפע הארץ ישראלי נפוץ בכל רחבי הארץ ורוב מקרי ההכשות מיוחסים אליו, אם כי קיימים נחשים ארסיים נוספים באזורנו. בארץ מדווחות אלפי הכשות נחש בשנה, גם בבני אדם וגם בכלבים, חתולים וסוסים. רוב מקרי ההכשות מתרחשים בין חודשי אפריל לאוקטובר, בשעות הקרירות יותר של היום בהן הנחש יוצא ממאורתו. הכשות בתחילת העונה הינן הכשות מסוכנות יותר בד"כ וזאת כיוון שבמהלך החורף הנחש אגר ארס רב בבלוטות הארס שלו. במקרה של חשד להכשת נחש יש להגיע לוטרינר על מנת לקבל טיפול רפואי מיידי.
מתי לחשוד שהחיה שלכם הוכשה?
אם טיילתם עם הכלב בחוץ וראיתם את ההכשה עצמה כמובן שעליכם להגיע באופן בהול ומיידי לוטרינר, זה מקרה פשוט לאבחון. לצערנו ברוב המקרים החתול או הכלב יצאו לטייל בחוץ לבד וכשחזרו הביתה הופיעו סימנים שמחשידים להכשת נחש. הסימנים הראשונים שצריכים להדליק נורת אזהרה ולהתקשר באופן בהול אל הוטרינר המטפל הם סימני ההכשה עצמה, כלומר חורי הניבים של הנחש שחדרו את העור. ברוב המקרים תופיע נפיחות מקומית משמעותית, חמה וכואבת במגע. ייתכן גם ריור יתר, נשימה מוגברת וחוסר מנוחה של בעל החיים. הסימנים יכולים להופיע תוך דקות בודדות או אפילו אחרי 24 שעות ולכן חשוב להיות עירניים ולעקוב אחר מצבו של בעל החיים. בכל חשד להכשה ניתן להתייעץ איתנו טלפונית ובמידה הצורך להגיע למרפאה הוטרינרית לאבחון וטיפול רפואי.
וטרינר להכשות נחש בקריית אונו
וטרינר להכשות נחש ליד פתח תקווה
למה עלול לגרום הארס של הנחש?
מקומות ההכשה הנפוצים בגוף הם הרגליים, הצוואר והפנים, כלבים יוכשו יותר בפנים ובצוואר, ככל הנראה עקב הסקרנות והרצון להריח את הנחש, חתולים מוכשים יותר ברגליים קדמיות. חומרת הנזק תהיה מושפעת מגיל החיה, מהמצב הבריאותי הכללי שלה וממיקום ההכשה. באזור ההכשה עצמו תופיע נפיחות חמורה, שטפי דם, כאב והרס של העור. במקרה של הכשה באזור הצוואר או הפנים הנפיחות עלולה לחסום את דרכי האוויר ולמנוע נשימה סדירה ותקינה, מצב שמצריך טיפול חירום לפתיחת נתיבי האוויר. במקרה של הכשה ברגליים תיתכן צליעה והרס הרקמה המקומי יהיה חמור יותר. לארס יש גם השפעה על כלל מערכות הגוף והוא עלול לגרום לירידת לחץ דם, דימומים, בעיות קרישה ואף לשוק וקריסת מערכות. בכל חשד חשוב להגיע מיידית לרופא על מנת לקבל טיפול הולם ולמזער את הנזק.
מה יכלול האבחון והטיפול?
אנחנו, ב-vet care, נערוך בדיקה גופנית מלאה, נחפש את מקום ההכשה, נבצע בדיקות דם מלאות להערכת המצב כולל בדיקה לתפקודי קרישה ועל פי כל אלו נחליט מה היקף הטיפול הנדרש. טיפול בחיה שהוכשה עשוי לכלול אשפוז, מתן נוזלים לוריד, אנטיביוטיקה, מנות דם במידת הצורך ולעיתים אף מתן של מנת נסיוב אחת או יותר.
הכשת נחש עלולה להיות מצב מסכן חיים, סיכויי ההישרדות של החיה תלויים בהרבה גורמים. יש גורמים שלכם כבעלים אין השפעה עליהם- כמו כמות הארס, מיקום ההכשה, מועד ההכשה במהלך העונה, גיל החיה ועוד, אך יש גורם אחד שעליו יש לכם השפעה מכרעת והוא מהירות ההגעה לקבלת טיפול. כדאי לזכור- ככל שהטיפול הוטרינרי יינתן מוקדם יותר כך גוברים סיכויי ההחלמה.
:אולי יעניין אותך גם
bottom of page